Deze website gebruikt cookies voor een goede werking en voor het bijhouden van enkele anonieme statistieken. - Meer informatie - Verberg deze melding
Veelgestelde vragen en wat extra informatie.

Hoe werkt bestellen?

Op het weblog staat een stap-voor-stap uitleg van de webwinkel. Klik hier om hem te bekijken.

Kan ik nog iets wijzigen aan mijn bestelling of iets toevoegen?

Ja dat kan, en een aantal dingen kun je zelfs regelen zonder dat je op antwoord hoeft te wachten.

 • Iets toevoegen aan een pakketzending
  Als je iets toe wilt voegen aan een bestelling die al in een pakket verzonden wordt kun je dat gewoon bestellen en dan kiezen voor de verzendoptie 'afhalen in Vlissingen', dan worden ze samengevoegd in één zending. Mocht je hierdoor in een ander verzendtarief terechtkomen of boven de grens voor gratis verzending, dan ontvang je de teveel betaalde kosten per omgaande retour (of je kiest voor de betaaloptie 'stuur me een betaal-link', dan wordt het verschil berekend en wordt er een betaal-link met het juiste bedrag voor je aangemaakt).
 • Iets toevoegen aan een brievenbuszending
  Als het toe te voegen artikel ook door de brievenbus past en het totaalbedrag blijft onder 25 euro, dan kun je het ook bestellen met als verzendoptie 'afhalen'. Mocht de bijbestelling onder de minimum grens van € 2,50 zijn dan moet het handmatig voor je toegevoegd worden. Neem in dat geval contact op.
 • Een pakket-artikel toevoegen aan een brievenbuszending
  Als je niet wilt wachten kun je het bestellen en de juiste verzendoptie aanklikken, je ontvangt het teveel betaalde dan per omgaande retour. De andere optie is de juiste verzendoptie kiezen en als betaal-optie 'stuur me een betaal-link'. De verzendkosten worden dan handmatig herberekend en je ontvangt een betaal-link met het juiste bij te betalen bedrag.
 • Een artikel laten vervallen
  Geen probleem, maar het is iets dat handmatig voor je verwerkt moet worden. Neem in dat geval contact op en dan regelen we het voor je.

Passen de DIN18 doppen ook op de cosmeticaflessen van Miron?

Nee, jammer genoeg niet. De CFL cosmeticaflessen hebben een GL18 schroefdraad en die is hoger dan een DIN18 schroefdraad. De doppen zijn daarom niet onderling uitwisselbaar. Een DIN18 dop op een CFL fles is niet mooi omdat er een stuk schroefdraad overblijft, en een CFL-dop op een DIN18 fles geeft lekkage omdat de schroefdraad langer is en de dop niet aansluit op de rand van de fles. De vloeistof loopt dan over de rand van de fles en langs de schroefdraad. De navolgende onderwerpen zijn meer huish

Recycling

Voor het verpakken en verzenden wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled opvulmateriaal, zodat het milieu zo weinig mogelijk belast wordt. Met verzenddozen lukt dat meestal niet, maar wel met de luchtkussentjes, folie en verpakkingschips die hier binnenkomen. Afhankelijk van de artikelen en de ruimte in de doos wordt er ook bruin kraftpapier gebruikt, dit kan gewoon bij het oud papier.

Een ander materiaal dat je kunt tegenkomen zijn stevige, blauwe, gele of grijze foam strips. Deze vind je vooral als buffer tussen breekbare inhoud en de wand van een doos. Ook dit is hergebruikt materiaal, ze zijn afkomstig uit de auto-industrie. Ze kunnen bij het restafval, tenzij je er nog een andere bestemming voor kunt verzinnen, natuurlijk.

De stevige verpakkingschips zijn gemaakt van gerecycled plastic en kunnen bij het restafval (maar je kunt ze natuurlijk ook weer hergebruiken) , de zachte groene en witte verpakkingschips met de open structuur zijn gemaakt van maismeel en kunnen bij het gft afval. Ze zijn te herkennen doordat je ze helemaal plat kunt maken en doordat ze uit elkaar vallen als je ze in een glas water doet.

Violet glas kan in de glasbak voor groen glas als je het niet kunt hergebruiken.

Informatie over de foto's in de webwinkel

De foto's in de webwinkel zijn in bijna alle gevallen close-ups, de artikelen worden groter weergegeven dan ze in werkelijkheid zijn zodat je ze goed kunt bekijken. In een aantal gevallen staan er meerdere foto's van een artikel zodat je er een goed beeld van kunt krijgen.

Kijk voor de werkelijke afmetingen in de omschrijving en pak er desnoods een lineaal bij om voor jezelf zichtbaar te maken hoe groot iets in werkelijkheid is. Dat voorkomt dat het achteraf tegenvalt.

De foto's geven een zo goed mogelijk beeld van het artikel, maar door verschil in monitorinstellingen is het mogelijk dat er kleurverschil optreedt. De enige bewerkingen die toegepast worden zijn het lichter of donkerder maken van de achtergrond, het aanpassen van de belichting en het egaal maken van de achtergrond. De artikelen zelf worden nooit bewerkt of 'opgeleukt'. Sterker nog, doordat je close-ups ziet, zien artikelen er soms zelfs een stuk minder goed uit dan ze in werkelijkheid zijn.

Elk lijntje, putje en oneffenheidje wordt uitvergroot. Dat kan een nadeel zijn, dan lijkt zo'n artikel soms gewoon een beetje lelijk terwijl het reuze meevalt als je het in het echt ziet. Daarnaast vind ik altijd: bij twijfel gewoon niet doen en een ander artikel kiezen. Het is meestal een voordeel om zoveel mogelijk van een artikel te laten zien, zodat degene die het koopt er zo zeker mogelijk van kan zijn dat ze een artikel gaan ontvangen dat overeenkomt met de verwachting.

Soms is de achtergrond van invloed op de kleur van het artikel, lichte kleuren, zoals doorzichtige, lichtgroene en roze stenen zijn lastig te fotograferen. Op witte achtergrond verdwijnen ze bijna als de achtergrond wit gemaakt wordt, en met een zwarte achtergrond komt de kleur minder goed over. Ik kijk altijd met bewondering naar foto's van doorschijnende en glazen voorwerpen op een witte achtergrond, het is me nog niet gelukt dat voor elkaar te krijgen, maar ik blijf oefenen ;)